Skip to content

Maisto gamyba

Maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir skanus

Mityba yra neatsiejama mūsų gyvenimo ir mūsų sveikatos dalis. Priklausomai nuo to, kaip mes maitinamės, galime sustiprinti savo sveikatą, išvengti daugelio ligų, tačiau nesveika mityba gali sukelti ir daug nepageidaujamų rūpesčių. Sveikas maistas suteikia ilgalaikės sveikatos, žvalumo, gyvybingumo, jėgų ir ilgaamžiškumo, o savo savybėmis ar pagaminimo būdu padeda palaikyti organizmo sveikatą. Palankus sveikatai maistas tenkina visus organizmui reikalingų baltymų, angliavandenių, riebalų ir veikliųjų medžiagų poreikius, valo jį, apsaugo nuo kenksmingų vidaus ir išorės veiksnių ir jam nekenkia, yra šviežias, suderintas, skanus, spalvingas, malonaus aromato bei lengvai susivirškina.

Pradėjusi eiti sąmoningumo keliu, atradau žaliavalgystę, kurios dėka pažinau daug naujų skonių ir patiekalų. Ne veltui yra sakoma, kad žaliavalgystė reikalinga kūrybingiems žmonėms. Ir ne tik dėl to, kad ruošdami žalio/gyvo maisto patiekalus jūs kiekvieną kartą galite išreikšti savo fantaziją atrasdami vis naujus skonius ir pateikimo formas, bet ir dėl to, kad kūrybiškiems žmonėms, turintiems daug minčių ir idėjų, dažnai trūksta energijos visa tai įgyvendinti. Būtent žalias/gyvas maistas išlaisvina tą energiją. Kitu atveju, jeigu mes vartojame daug termiškai apdoroto maisto, mūsų organizmas apsunkinamas ir didžiulę dalį tos energijos tenka išnaudoti būtent to maisto suvirškinimui. Taigi, jeigu jūs norite išlaisvinti savo energiją, siūlyčiau daugiau valgyti žalio/gyvo maisto.

Žaliavalgystė – pats tiesiausias kelias į harmoniją su gamta ir savimi, prie idealaus svorio, greitesnės medžiagų apykaitos, kai nereikia skaičiuoti kalorijų ar baimintis persivalgyti. Tai lengvas ir paprastas maistas, stebinantis skonių įvairove, pripildantis gyvybinės energijos ir džiaugsmo.

Šiuo metu propaguoju vegetarinę mitybą, praturtintą terapinės klasės eteriniais aliejais. Mane labiausiai žavi tai, kad eteriniai aliejai padeda kurti ir atrasti netikėtų skonių, jie gali pakeisti šviežių vaisių, daržovių ar žolelių aromatus. Be to, tai natūralūs konservantai, dėl antiseptinių savybių leidžiantys produktui likti šviežiam ilgesnį laiką.

Sveikuoliški pyragėliai SAMOSOS. 1 dalis

Sveikuoliški pyragėliai SAMOSOS. 2 dalis

Žalio/gyvo maisto virtuvėje su Jūrate Marčiulaitiene

SĖKLŲ MIŠINYS Iš serijos „Jūratės Rojaus virtuvė“

SUPER GARDUKAI Iš serijos „Jūratės Rojaus virtuvė“

SUPER-IMUNO ARBATA Iš serijos „Jūratės Rojaus virtuvė“

Maisto gamyba

MB „Jūratės Rojus”

Direktorė Jūratė Marčiulaitienė

Į.k. 305627262

+ 370 614 15145

juratesrojus@gmail.com